Followers

Sunday, 19 February 2017

Kelas jahitan asas,tempahan pukal dan raya 2017 ~ Kelas Jahitan Shah Alam






Assalammualaikum warahmatullah


Tempahan raya 2017 kini di buka.Untuk tempahan sila hubungi sy.Tarihk tutup tempahan adalah pada april 2017 (dua bulan sebelum raya).
Pada yang masih ingin mengikuti kelas asas jahitan,sila buat pembayaran deposit terlebih dahulu untuk mengelakkan kehilangan tempat.Maksima peserta kelas sy pada kali ini ialah 10 orang.



Whatsapp Puan Sada 01126372285 untuk info lanjut

Isadariah Enterprise,
Lorong Ikhsan,Kg Jalan Kebun Shah Alam

#alatjahitan #mesinjahit #kraf
#ndreview #nona #fashionista #hijabista #wanita #whi #tv3 #kedaijahit
#borderlace #lace #jahit #jahitepi #jahit #jahitan #bajuraya #kurungmoden #jubahwanita #jubahprincesscut #dress #peplumdress #belajarjahit Kelas Asas Jahitan #kelasmenjahit #kelasjahitan #jahit #sew #sewingclass #sewing #tempahanpukalshahalam #tempahanpukalselangor #tempahanpukalklang #murah







Thursday, 17 November 2016

Kelas Jahitan Asas Yuran Murah area Shah Alam dan Klang | Kelas Jahitan Sada


Assalam warahmatullah

Kelas jahitan asas dan jahitan Tshirt akan diadakan pada 19hb dan 20hb November ni.Yuran RM180 sekiranya mengambil kedua2 kelas.Kain tshirt 2meter akan diberikan secara percuma.

Untuk info lanjut boleh hubungi Puan Sada melalui wasap 011 26372285.

Tailor : Sada Suardi
Instagram : SadaSuardi

Isadariah Enterprise,
G4,Lorong Universiti,Kg Jalan Kebun Sek 30 Shah Alam

#alatjahitan #mesinjahit #kraf
#ndreview #nona #fashionista #hijabista #wanita #whi #tv3 #kedaijahit
#borderlace #lace #jahit #jahitepi #jahit #jahitan #bajuraya #kurungmoden #jubahwanita #jubahprincesscut #dress #peplumdress #belajarjahit

Thursday, 20 October 2016

Kelas Asas Jahitan Murah Shah Alam Klang November 2016

Assalam warahmatullah

Atas permintaan ramai,sy dah sediakan jadual kelas untuk bulan Novermber 2016.Senang untuk anda merancang jadual.Lebih2 lagi musim cuti sekolah yg bakal tiba.Dijamin murah,senang belajar dan pakaian siap dlm masa yg ditetapkan.Dan yg pasti pakaian tersebut anda sendiri yang buat.
Bagi yang belum ada basic jahitan,sy sarankan agar anda mengikuti dahulu kelas asas untuk memudahkan anda mengikuti kelas yang seterusnya (advance).
Kelas asas ini sy akan ajar cara  penyelenggraan mesin,cara mengambil ukuran baju,cara jahit baju tshirt,cara jahit leher baju kurung sekolah, Sembat dan Lilit ubi untuk lubang baju kurung.
Untuk info lanjut sila hubungi sy di 01126372285 Puan Sada.

Tutor/Tailor : Sada Suardi 
#Kelas Asas Jahitan kawasan Shah Alam dan Klang
Whatsapp 01126372285

#KelasJahitanshahalam #Kelasjahitanklang

Thursday, 29 September 2016

Kelas Jahitan Baju Kurung | Kelas Jahitan Shah Alam

 Kelas asas jahitan akan di adakan pada 1hb dan 2hb oktober 2016 . Yuran adalah RM150.
Lokasi kelas di premis kami Pintu G4,Lorong Universiti Kg Jalan Kebun Shah Alam.Wasap kami dan kami akan share location kepada anda.
Minimum peserta 1 orang dan max 6 orang sahaja.


Tutor/Tailor : Sada Suardi 
#Kelas Asas Jahitan kawasan Shah Alam dan Klang
Whatsapp 01126372285

#KelasJahitanshahalam #Kelasjahitanklang





Tuesday, 27 September 2016

Kelas Jahitan Asas | Kelas Jahitan Lembah Klang


Assalam warahmatullah

Kelas jahitan Sada updated!Kali ni sy akan susun jadual kelas sehingga bulan Oktober.Senang untuk anda merancang jadual.Maksima pelajar yang saya ambik hanya 6 orang untuk setiap sesi.Untuk maklumat lanjut sila sy di 01126372283.



Tutor/Tailor : Sada Suardi https://www.facebook.com/isadariah 
#Kelas Asas Jahitan kawasan Shah Alam dan Klang
Whatsapp 01126372285

#kelasjahitanpersonal #kelasjahitan #kelasindividu #kelasjahitanonline #kelasjahitanasas #kelasjahitmurah #kelasjahit #kelasjahitanshahalam #kelasjahitanklang #kelasmenjahit #bajukurung #kelasmenjahitjubah




Thursday, 22 September 2016

Kursus Asas Jahitan | Kursus Menjahit Murah Shah Alam dan Klang


Assalammualaikum warahmatullah

Bagi yang ingin belajar menjahit tetapi xde masa yg bersesuaian,bolehlah rancang jadual anda.Saya telah menyediakan satu jadual untuk bulan september dan oktober 2016.So,bolehla plan nak ambik waktu bila nak belajar menjahit.
Segala pertanyaan boleh la hubungi sy di 01126372285 Puan Sada.


Alamat premis :

Isadariah Enterprise,
Pimtu G4,Lorong Universiti,40460 Kg Jalan Kebun Shah Alam
Selangor




#kelasmenjahit #kelasjahitan #jahit #sew #sewingclass #sewing #alatjahitan #mesinjahit #kraf
#ndreview #nona #fashionista #hijabista #wanita #whi #tv3 #kedaijahit
#borderlace #lace #jahit #jahitepi #jahit #jahitan #bajuraya #kurungmoden #jubahwanita #jubahprincesscut #dress #peplumdress #belajarjahit


Thursday, 8 September 2016

Tutorial Jahit Leher Baju Kurung

Assalam warahmatullah

Jahit Baju Kurung ni susah bagi saya. Sy pergi berguru 2x dgn org yg berbeza semata mata nak beljr teknik menjahit leher bju kurung yg mudah. Akhirnya sy menemui teknik ni(Belajar dgn Cikgu Azian Collection) br la sy berani jahit Baju Kurung n ambik upah mahal.Tp upah bju kurung sy tetap org ckp murah coz sstgh kedai cecah rm70 sedangkn upah sy letak adlh upah tailor yg dok jht kat umah.
So pd student2 sy blh la buat ulagkaji kot2 lupa. Pada yg masih tercari cari kaedah mnjahit leher yg mudah blh la try klu rs senang. klu ada teknik yg lbh senang blh la share kat kita. Kita sama2 pandai kannn..


lapik leher yg dh dilukis jgn tebuk dulu. bdn kain pun jgn tebuk.jahit dulu br tebuk. coz ikut pengmn sy yg x berapa teror ni klu tebuk dulu sure leher sy akn senget benget.


jahit suku inci or separuh tapak dr lulisan


tebuk tengah dahulu utk mudhkn menggunting

Tebuk/gunting lubang leher mengikut lukisan pen(bhgn dlm

beginilah rupanya setelah lubang leher d tebuk

bhgn dpn stlh lapik leher dterbalikkan k dlm

bhgn blkg bju 

jahit tindih kasih