Followers

Saturday, 9 February 2013

TEMPAHAN BAJU DAN TUDUNG

Wah x sedarnya masa berlalu..banyak lagi blog x jelajah tarikh tutup dah dekat. Baru jelajah sampai group 11 coz bz sgt 3 minggu ni coz Bengkel Jahitan dipindahkan ke rumah sebelah.So Sada kena mengemas 2 rumah, hari2 lawat 2 rumah mmg penat. Sometimes x sempat menjahit tp mengemas,mengemas dan mengemas shj...

Memandangkan ramai yg buka tempahan Raya awal & tutup tempahan awal so Sada pun buat ni:


Sekarang trend Peplum kan..ni peplum biasa jer ni..Kalau tailor made punya peplum mmg harga terkezut sikit..Ada sebab utk tu semua. Sada x heran klu ada yg jual Baju Kurung Peplum kanak2 angka 100san tapi tak pernah la sampai ribuan la pulak..idak la dek oi...kur semangat..

Bukan apa Peplum ni yg rumitnya bhgn pinggang ke bawah tu(pelam sstgh tailor gelar). Sada sendiri pun kalau buat Peplum ni memang kena teliti bab pelam tu sampai berejam-rejam buat pola. Klu terbesar karang mcm mn nak kecikkan dah pelam tu kan kecuali kasi berkedut-kedut kat situ coz circlenya dah terlebih sudah...dulu masa ambik job kat majikan tu, asal berkedut dia x nak. Lama belajar benda tu sampaila sekarang. Even dah pandai pun kita still belajar juga kan..Walaupun kita mengajar tapi kita still perlu belajar. Kadang2 Sada belajar sesuatu dari pelajar sendiri.


Yang ni belajar dari kawan2 cara utk kembangkan gedik2 tu..Apapun bergantung pada jenis mesin jahit juga  la. Setiap mesin jahit tepi halus setting lain2 dan hasilnya semestinya berbeza. Begitu juga dengan mesin jahit Sada ni model 'Abang' klu diMelayukan. Ini presentation dia klu dia tak meragam. Once dia meragam rasa nak jer terus tukar lain,tapi rasa sayang juga coz banyak budinya padaku. Kerana budimu tetap kukenang...So harap cik 'Abang' sentiasalah baik2 dan berbudi kepadaku sampai pencen ya. Sekarang cik 'Abang' dah buta, tapi still elok lagi...asalkan Sada x buta sudahla...


Untuk cuci mata sedikit santapan antara Baju2 Peplum Dewasa yg dah buat utk jualan dan tempahan.









Selamat menjamu mata dengan Peplum Sada yg x seberapa ni...Harapan Sada agar dapat hilangkan mengantuk bila jelajah blog2 org tu yer...Boleh ke?berpinau mata adala kot..:)

Ok klu nak tau harga Customemade dan tempahan boleh inbox Sada or SMS ke talian 01126372285

2 comments:

QasehnyaRania said...

singgah sini.dan salam kenal ye :D

cantik2 la baju :D

Sada Suardi said...

thanx dear QasehnyaRania
Salam kenal jg dr Sada